PUBLIKA REPORT: UE interzice din 2021 produsele care conțin grăsimi artificiale

Embed:

Potrivit unui regulament adoptat de Comisia Europeană, producătorii vor fi obligați să limiteze cantitatea de acizi grași nesaturați în produsele alimentare până la maximum 2 la sută din conținutul acestora. Cele mai afectate de dispoziție vor fi produsele de tip fast food, biscuiții, floricelele la microunde, chipsurile şi supele la plic.

Un studiu desfășurat în 195 de țări arată că dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial. Potrivit Mediafax, aceste statistici depășesc mortalitatea produsă de fumat şi de hipertensiunea arterială. Cercetătorii au descoperit că cele mai multe decese au fost provocate de dietele cu un consum excesiv de alimente nesănătoase, inclusiv grăsimi artificiale.

Angela PELTEC, conferențiar universitar în cadrul Departamentului Medicină Internă, USMF "N. Testemiţanu", şi Andrei CONSTANTINOVICI, șef adjunct al Direcției siguranța și calitatea produselor alimentare de origine nonanimală ANSA, vorbesc despre bolile pe care le provoacă dietele bogate în grăsimi vegetale şi cum pot fi acestea înlocuite în alimentația zilnică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu