PUBLIKA REPORT. Turcia este încurajată de fragmentarea Occidentului

Embed:

La o săptămână de la lansarea ofensivei militare împotriva kurzilor din nordul Siriei, președintele turc pare inflexibil în fața amenințărilor cu sancțiuni şi avertismentelor lansate de comunitatea internațională. Se pare că Recep Tayyip Erdogan înțelege că lumea occidentală este fragmentată şi nu are o poziție comună față de ofensiva turcă împotriva miliţiilor curde din nordul Siriei.

Uniunea Europeană nu a reușit să impună un embargo asupra vânzării de arme către Turcia, iar Statele Unite întârzie să pună în practică sancțiunile anunțate de președintele Trump. Între timp, presa transmite că regiunea riscă să se confrunte cu o criză umanitară gravă, iar organizația jihadistă Daesch ar putea renaște. Autoritățile kurde transmit că aproape opt sute de apropiați ai jihadiștilor din gruparea Stat Islamic au evadat dintr-o tabără deținută de kurzi.

Ankara îşi dorește să creeze o zonă de securitate la hotar cu Siria, dar care este prețul acestei securizări, explică Ruslan ȘEVCENCO, doctor în istorie, şi Alexandru POPESCU, expert în probleme de securitate.

loading...

Lasă un comentariu