PUBLIKA REPORT. Soluţii anti-criză pe durata pandemiei de COVID-19

Mai multe formațiuni politice au venit cu soluții pentru depășirea crizelor economice şi sociale pe care le poate provoca pandemia COVID-19. Astăzi membrii grupului parlamentar Pro Moldova au propus cu un proiect de lege pentru reducerea impactului epidemiei asupra economiei, dar şi a cetățenilor, în particular.

Printre soluțiile expuse într-un proiect de lege se regăsesc: plafonarea salariilor demnitarilor publici până la 6975 de lei, fapt ce ar aduce anul acesta la bugetul de stat în jur de o sută de milioane de lei. O altă inițiativă ar fi suspendarea finanțării partidelor politice din bugetul de stat pentru anul 2020, ceea ce reprezintă o economie aproximativ de 38 de milioane de lei. Pro Moldova mai propune ca peîntreaga perioadă a stării de urgență să fie suspendate toate cheltuielile autorităților publice care nu sunt stringent necesare în perioada imediat următoare.

Reprezentanții Pro Moldova propun ca banii economisiți să meargă la dublarea salariilor angajaților din sistemul medico-sanitar şi procurarea chiturilor de teste, medicamentelor, echipamentelor și accesoriilor medicale.

Andrian CANDU, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, şi Veaceslav IONIȚĂ, economist IDIS Viitorul, vorbesc despre pregătirea clasei politice pentru identificarea soluțiilor anti-criză şi de ce depinde punerea acestora în practică.

loading...

Lasă un comentariu