PUBLIKA REPORT. Relațiile moldo-ucrainene prin prisma schimbărilor de la Kiev

Embed:

Vladimir Zelenski a convins ucrainenii să îi susțină partidul în cadrul alegerilor parlamentare anticipate de duminică. Formațiunea sa a luat peste 40 la sută din voturile alegătorilor. Cu toate acestea, Partidul "Slujitorul Poporului" va trebui să îşi găsească un partener de guvernare din cele patru partide care acced în parlament alături de formațiunea proprezidențială.

Doar jumătate din ucraineni au participat la scrutinul parlamentar din 21 iunie. Şi în Republica Moldova, alegătorii cu cetățenie ucraineană au dat dovadă de pasivitate. În cele două secții de votare deschise la Chișinău şi Bălți au votat 310 alegători. Un sfert dintre aceștia au votat pentru „Slujitorul Poporului”, urmat de Platforma de opoziție "Pentru Viață".

Comentatorul politic Roman MIHĂEȘ şi Ștefan URÂTU, președintele Partidului „Voința Poporului”, vorbesc despre schimbările care se vor produce la Kiev după ce președintele Zelenski a obținut controlul asupra instituțiilor statului şi cum vor afecta acestea relațiile cu Republica Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu