PUBLIKA REPORT. Relația directă dintre mâncare şi sănătate

Embed:

Revoluția alimentară scoate la suprafață tot mai multe probleme de sănătate cu care se confruntă omenirea. Potrivit unor date furnizate de Euromonitor, 85 la sută din populația lumii consumă mai multe produse procesate decât în stare proaspătă.

Situația este mai dramatică în țările dezvoltate. Spre exemplu, în Japonia aportul de calorii din produse proaspete este de aproape șase ori mai mic decât din cele procesate. La fele de grav este în Belgia şi Marea Britanie, unde oamenii consumă de aproape patru ori mai multă mâncare pregătită de industria alimentară.

Astăzi există foarte multe cercetări care arată că oamenii sunt tot mai afectați de diferite boli provocate de mâncarea nesănătoasă. Bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, diferite tipuri de cancer și diabetul sunt doar câteva care şi-au demonstrat relația directă cu felul în care ne alimentăm.

Medicul gastroenterolog Angela PELTEC, conf. universitar la USMF "Testemiţanu" şi Alexandru VLAD, promotor la modului sănătos de viață, explică necesitatea unor intervenții pentru promovarea consumului de alimente sănătoase şi la ce ar trebui să ținem cont când adoptăm un regim alimentar.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu