PUBLIKA REPORT. Prețuri surpriză în piețele din țară

Embed:

Inflația anuală pentru ultimele 12 luni a constituit 5,5%. Cel mai mult în această perioadă s-au scumpit produsele alimentare –  cu peste opt la sută – şi mărfurile nealimentare – cu aproape cinci la sută.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în perioada de raport cele mai mari creșteri de prețuri au fost înregistrate la ouă de găină, cu peste 20 de procente. Castraveții s-au scumpit cu mai mult de zece la sută, iar dovleceii – cu aproape 7%. Majorări neimportante de prețuri s-au înregistrat la făina de porumb, carnea de porc şi unele produse lactate.

Cele mai mari scăderi de prețuri în august s-au înregistrat la vinete şi pepeni, în medie cu 40 la sută, la morcovi, ardei gras şi roșii cu aproape 20 la sută. În luna august s-au mai ieftinit sfecla şi ceapa, precum şi mai multe fructe.

Redactorul șef al portalului agricol.md Eduard ROBU, şi președinta Asociației „Femeile Moldovei”, Ana TCACI, spun cum au resimțit consumatorii evoluția prețurile de la tarabe şi care sunt surprizele toamnei în piețe.

Lasă un comentariu