PUBLIKA REPORT: Președinția schimbă federalizarea pe autonomie

Embed:

“Autonomie foarte puternică”, aceasta este soluția Președinției pentru diferendul transnistrean. Igor Dodon a declarant pentru o publicație germană că va prezenta partenerilor de coaliție soluția care poate transforma Republica Moldova într-o poveste de succes prin modul în care aceasta a soluționat un conflict înghețat în spațiul post-sovietic. Igor Dodon spune că şi contextul este unul favorabil pentru o mișcare în acest sens, dat fiind consensul internațional între marile puteri.

Comentatorul politic Nicolae Negru crede că președintele încearcă să înlocuiască termenul de „federalizare” cu „autonomie foarte puternică” pentru Transnistria. În realitate, spune editorialistul este vorba despre proiectul de federalizare al lui Dmitri Kozak.

Fostul membru Comisiei Unificate de Control, Ion LEAHU, şi comentatorul politic Vitali CATANĂ vorbesc despre oportunitatea unei soluții pentru diferendul transnistrean şi de ce președintele insistă acum pe o „autonomie foarte puternică” pentru regiunea separatistă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu