PUBLIKA REPORT. Pericol de inundații la Ștefan Vodă

Embed:

Peste 200 de militari, carabinieri şi constructori sunt implicați la ridicarea unui dig în raionul Stefan Vodă. Construcția are o lungime de două sute de metri şi înălțimea de doi metri. Cele mai vulnerabile sectoare rămân a fi localitățile Tudora şi Crocmaz care au avut de suferit şi anterior în urma viiturilor pe Nistru.

Avertizarea hidrologică privind creșterea nivelului de apă în râul Nistru este valabilă până în 30 mai, iar testul de rezistență va fi marți, 28 mai, când viitură va ajunge în sudul țării. În ultimele zile, nivelul apei din râu a crescut cu peste jumătate de metru.

Lucrările de consolidare a digurilor vor continua zilele acestea şi în regiunea satelor Răscăieți, Olănești, Purcari și Talmaza. Valeriu CAZAC, șeful Direcției Hidrologie al SHS, şi Dumitru PROCA, specialist principal la Agenția ”Apele Moldovei”, explică de ce raionul Ștefan Vodă este cel mai suspus pericolelor de inundații şi care sunt soluțiile pentru prevenirea riscurilor, dar şi a pagubelor materiale în această regiune.

 

Lasă un comentariu