PUBLIKA REPORT. Parcurile şi grădinile ocupă zece la sută din suprafața orașelor din Moldova

Embed:

Aproape zece la sută din suprafața totală a localităților urbane din Republica Moldova este acoperită de spatii verzi, arată datele Biroul Național de Statistică.

Majoritatea acestor spatii sunt parcuri şi grădini de folosință generală (67,4%), dar există şi terenuri cu acces limitat, cum ar fi parcuri sportive, grădini botanice sau zone turistice protejate.

Potrivit BNS, suprafața medie a spațiilor verzi care revine în medie unui locuitor este de 51,9 m.p. Lider la acest capitol este orașul Vadul lui Vodă, unde unui locuitor îi revine de douăzeci de ori mai mult spațiu verde decât media pe țară – 1013 m.p.. Situația este satisfăcătoare şi în orașele Tvardiţa, Străşeni şi Călăraşi. Municipiul Cahul şi orașul Otaci fac parte din lista localităților urbane cu cele mai puține spatii verzi.

Iurie ONOFREICIUC, primarul orașului Vadul lui Vodă, şi Gabriel MĂRGINEANU, specialist în politici de mediu, explică de ce depinde gradul de înverzire a orașelor din Republica Moldova şi ce politici de mediu există pentru protecția spațiilor verzi din localitățile urbane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu