PUBLIKA REPORT: Parcarea automobilelor rămâne cea mai mare problemă a şoferilor, mai ales în Chişinău

Embed:

Parcarea automobilelor rămâne cea mai mare problemă a şoferilor, mai ales în Chişinău. Un milion de autovehicule înregistrate în Moldova încarcă traficul şi blochează porţiuni importante, unde accesul şi parcarea sunt interzise.

 Unii se încumetă să-şi lase transportul în staţii, pe piste speciale pentru biciclişti şi chiar în faţa instituţiilor şi în spaţii publice. Amenzile de până la 1500 de lei nu-i sperie prea mult.

Poliţia a dat 8000 de amenzi, anul trecut. Şoferii afirmă că e o mare bătaie de cap să găsească locuri de parcare în Chişinău. Totodată, autorităţile îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu autobuzele şi troleibuzele, însă şi transportul public este în criză. Primăria Chişinău are un proiect să amenajeze 200 de parcări noi, distribuite în toate sectoarele, însă planul rămâne scris pe hârtie.

Or suma de 10 milioane de lei nu poate fi alocată din cauza anulării primei proceduri de achiziţie. Cum pot fi disciplinaţi şoferii şi ce trebuie să întreprindă autorităţile, analizează invitaţii la Publika Report: PAVEL APOSTOL, inspector principal INP, si VICTORIA LISNEVSCHI, şoferiţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu