PUBLIKA REPORT: O nouă epidemie în lume. Coronavirusul a ucis deja 81 de oameni, iar peste 3000 sunt contaminaţi

Embed:
Coronavirusul face ravagii în lume, iar câteva mii de oameni contaminaţi în doar o săptămână confirmă că omenirea nu e pregătită să-i facă faţă, chiar dacă trăim în secolul 21. Infecţia s-a răspândit din China. Problema a ajuns în atenţia opiniei publice după ce s-a aflat că au revenit dintr-un turneu trei muzicieni moldoveni.
 
Din fericire, virusul nu a ajuns în Moldova, întrucât cei trei nu prezintă simptome de boală. Cel puţin asta susţin medicii de la Spitalul de Boli infecţioase "Toma Ciorbă". Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică informează că sunt luate măsuri de prevenire şi control al bolii.
 
Oraşul Wuhan este epicentrul virusului ucigaş. Potrivit ultimului bilanţ, 81 de oameni au murit şi aproape 3000 au fost contaminaţi. Alte 44 de cazuri au fost confirmare în mai multe ţări, inclusiv Tailanda, Australia şi SUA. Între timp, China construieşte două spitale exclusiv pentru cei infectaţi.
 
Specialiştii internaţionali afirmă că turiştii pot fi victime colaterale ale coronavirusului. Beijingul a anunţat, în week-end, suspendarea călătoriilor organizate în China şi în străinătate. Coronavirusul face parte din categoria infecţiilor respiratorii acute şi provoacă pneumonie. Purtătorii virusului nu prezintă simptome în perioada de incubare şi pot molipsi alte persoane. Măsțile se vând ca pâinea caldă, iar stocurile din farmacii se înnoiesc de la o zi la alta.
 
Despre cum ne putem proteja de acest virus, vom afla de la experţii: Luminiţa Suveică, expert în sănătate publică, şi Ion Iliciuc, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testimiţanu".
loading...

Lasă un comentariu