PUBLIKA REPORT. Medicii, singuri în fața agresorilor

Embed:

Scandal la Institutul de Medicină Urgentă. Un pacient a sărit la bătaie la medici şi i-a înjurat. Incidentul vine la scurt timp după ce Guvernul a interzis instituțiilor de stat să contacteze servicii de pază de la agenții private. Astfel mai multe spitale au rămas fără protecție, iar medicii sunt supuși riscurilor să fie agresați de către pacienți şi rudele acestora.

Statisticile neoficiale arată că anual sunt înregistrate peste o sută de cazuri de violență asupra medicilor, cum ar fi abuz verbal, psihologic și chiar fizic. Majoritatea cazurilor nu sunt raportate nici de medici, nici de administrație. Primii se tem de penalizări, iar cei din urmă de controale din parte inspectorilor muncii. Așa că medicii, chiar dacă sunt protejați de lege conform modificărilor din martie 2018, rămân la fel de vulnerabil în fața agresorilor.

Aurel POPOVICI, președintele Federației Sindicale „Sănătatea”, şi Ion ILICIUC, profesor universitar USMF ”Nicolae Testemiţanu”, știu de ce Guvernul întârzie să ia măsuri pentru protecția medicilor la locul de muncă.

loading...

Lasă un comentariu