PUBLIKA REPORT. Maia Sandu şi Mike Pompeo au priorități diferite

Embed:

Delegaţia guvernamentală în frunte cu Maia Sandu, care se află acum la Washington, a ratat şi de data aceasta întâlnirea cu Secretarul de Stat american. Agenda lui Mike Pompeo s-a dovedit a fi alta decât cea a premierului moldovean anunțată într-un comunicat de presă de Guvernul de la Chișinău. Asta după ce acum trei săptămâni, premierul Maia Sandu şi-a anulat vizita în Statele Unite din cauza că secretarul american avea alte priorităţi.

Cu toate acestea, membrii delegaţiei de la Chișinău au avut posibilitatea să se vadă ieri cu cei doi copreședinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului american şi să aibă o întâlnire cu vicepreședintele SUA Mike Pence. Totodată, potrivit unor postări pe rețelele de socializare, aflăm că membrii delegației au ascultat imnul Moldovei pe scările Pentagonului şi au făcut mai multe poze  în fața unor instituții de stat americane.

Istoricul Ruslan Şevcenco şi Valeriu Ghileţchi, fost vicepreședinte al Parlamentului, vorbesc despre așteptările cu care a mers delegația moldovenească la Washington şi caracterul întâlnirilor pe care le-a avut în SUA.

Lasă un comentariu