PUBLIKA REPORT. Mai puţin entuziasm electoral la urne

Embed:

Aproape trei milioane de moldoveni sunt așteptați astăzi la urnele de vot pentru a-şi alege primarii şi consilierii locali. Totodată, astăzi au loc și alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții electorale uninominale. 

Publika TV transmite în direct mersul alegerilor, la televizor, radio şi online. alegepublika.md este site-ul unde aflați informații în timp real despre mersul alegerilor, iar în discuțiile din platouri găsiți comentarii despre felul cum şi pentru ce votează moldovenii. 

Deocamdată, afirmă observatorii, putem vorbi de o prezentă mai redusă la urne comparativ cu anul de referință 2015. Până la ora 15.30 în țară au votat aproape o treime din numărul alegătorilor, ceea ce este cu cinci la sută mai puțin decât acum patru ani, iar în Chișinău s-au prezentat la urne aproape 23 la sută, în comparație cu peste 30 la sută câți au ieșit la urne în 2015. 

Pavel CODREANU, primarul comunei Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, şi Corneliu CIUREA, analist politic, explică interesul scăzut al moldovenilor pentru acest scrutin şi cine se face vinovat de acest dezinteres pentru alegeri din partea votanților.

Lasă un comentariu