Publika Report la 16.20: Un nou spectacol electoral, la Hînceşti. Primul scandal: PAS şi DA nu au un candidat comun

Embed:

Alegerile din martie la Hânceşti au deschis o nouă luptă politică. După retragerea lui Alexandru Botnari la primărie refuzând mandatul de deputat, circumscripţia este supusă unor alegeri noi.

Intriga nu constă doar în cine va candida şi va câştiga, dar şi în tabloul politic format în ajunul principalei campanii electorale, cea pentru alegerile prezidenţiale. Aşadar, toată atenţia se mută în circumscripţia 38, unde în mod sigur vom asista la un nou spectacol politic şi care va fi o punte de promovare a unor formaţiuni şi persoane politice.

Înregistrarea candidaţilor a început: după Vlad Ţurcanu de la PUN, Olesea Stamate a fost propusă de PAS, nu şi susţinută de PPDA. Supărările din blocul ACUM sunt fierbinţi, pentru că nu există un candidat comun. PAS şi DA vor avea candidaţi separaţi, ceea ce confirmă destrămarea blocului. În plus, dacă Maia Sandu şi Andrei Năstase nu candidează la Hânceşti să fie deputaţi, atunci prezidenţialele ar fi ţinta lor electorală.

Electoratul de la Hânceşti era fidel democraţilor ani la rând şi e curios cum se vor împărţi voturile pentru candidaţii înaintaţi de mai multe partide.

Analistul CORNELIU CIUREA şi ŞTEFAN URÂTU, fost vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale, ne spun care sunt mizele pentru Hânceşti, cine şi ce şanse are să ajungă în Parlament.

loading...

Lasă un comentariu