Publika Report la 16.20: În căutarea copiilor pierduţi. Ce li se întâmplă minorilor fugiţi de acasă. Cazul fetei dispărute la Hânceşti

Embed:

Tot mai des, poliţia se ocupă de minorii fugiţi de acasă, dispăruţi pe mai mult timp, fără să ştie cineva ceva despre ei, unde sunt, ce fac şi ce li se întâmplă. În criză, adolescentul iese fără să anunţe, or anume aşa concepe libertatea. Acţionează ignorând sfaturile părinţilor, deşi se întâmplă că şi unii părinţi sunt ignoranţi, judecând după cazurile repetate de copiii fugari.

Ultima situaţie de rezonanţă a fost dispariţia unei fete de 17 ani la Hânceşti, găsită peste mai mult de-o săptămână la Orhei. Nu a fost prima dată când a ieşit din casă de capul ei. Afectată de relaţia cu băiatul de care era îndrăgostită, a plecat în ce era, subţirel îmbrăcată şi fără să spună unde se duce şi când se întoarce. Poliţia a pornit căutările, s-au dat anunţuri pe la televiziuni şi internet.

Problema minorilor dispăruţi o analizează psihologul LILIA MAXIMENCO, șef-adjunct al Centrului psiho-socio-pedagogic din Chişinău, şi avocatul VLADIMIR COVALI, fost vicecomisar al Capitalei.

loading...

Lasă un comentariu