PUBLIKA REPORT. Guvernul a solicitat părerea Academiei ca să ofere ajutoare sinistraților din Otaci

Embed:

Guvernul trimite sinistraților de la Otaci o nouă partidă de promisiuni. Şi pentru ca lucrurile să se miște mai repede din loc, autoritățile centrale au mai creat şi o comisie. Acestea au solicitat ajutorul experților de la Academia de Științe a Moldovei că să expună în privința ajutorului suplimentar promis celor rămași fără case la Otaci.

Astăzi premierul Maia Sandu a spus că Executivul a fost nevoit să respecte şi opțiunea experților care au solicitat zece zile ca să se expună pe marginea ajutoarelor. Între timp 46 de oameni, printre care 11 copii, rămân în continuare pe drumuri de mai bine de-o lună.

De ce a fost implicată Academia în repartizarea ajutoarelor şi după ce criterii urmează să fie calculate sumele acordate sinistraților de la Otaci explică Victor MOCANU, directorul Centrului Sociologie și Psihologie Socială a Academiei de Științe a Moldovei, Alexei PREDA, mediator din Otaci, Zinaida IVANSCHI, consilieră raională Dubăsari, şi Nicolae BALAUR, fostul pretor al sectorului Râșcani.

Urmăriţi Publika Report începând cu ora 16:20.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu