PUBLIKA REPORT: Dodon închide un muzeu pentru un drapel

Embed:

Președintele Igor Dodon vrea să închidă Muzeul Ocupației Sovietice şi să deschidă acolo, potrivit lui „un muzeu de istorie normal, bun, frumos”, în care să încapă şi drapelul de luptă dăruit de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. Prezent la o întâlnire cu asociația foștilor ofițeri ai Armatei Sovietice condusă de către unul dintre consilierii săi, el s-a arătat nedumerit de existenta Muzeului Ocupației Sovietice la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chișinău.

Muzeul a fost deschis în anul 2015. Acesta conține câteva mii de fotografii, documente şi obiecte din perioada sovietică. Majoritatea exponatelor au fost colectate de la cetățeni. Potrivit unor surse, peste trei sute de mii de oameni au fost arestați, deportați şi uciși doar în primul an de la anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică.

Vlad BILEȚCHI, președintele Asociației Unirea ODIP, şi Ruslan ȘEVCENCO, doctor în istorie, explică de ce se teme președintele Dodon de existența Muzeului Ocupației Sovietice şi care este soarta acestuia pe durata guvernării PSRM-ACUM.

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon vrea un muzeu în care să încapă steagul lui Şoigu (VIDEO)

loading...

Lasă un comentariu