PUBLIKA REPORT: De la comedie la politică. Cum va trăi Ucraina cu un președinte actor

Embed:

De la comedie la politică. Actorul Vladimir Zelenski a fost ales preşedintele Ucrainei.  Nu are nicio experienţă politică şi a avut rolul de preşedinte doar într-un film serial. Cum va trăi Ucraina cu Zelenschi?

Actorul de comedie Vladimir Zelenski este preşedintele nou-ales în Ucraina. El a ieşit victorios în turul doi, cu peste 70% din voturi. Într-o ţară cu război, noul şef de stat promite pacea, să readucă militarii ucraineni acasă şi să construiască o ţară de vis.

Despre Zelenski au apărut zvonuri grele în campanie, cum că este sprijinit de Rusia, că apără interesele omului de afaceri Igor Kolomoiski, colaborările acestea fiind total negate de show-man. Din cauza lipsei de experienţă politică, funcţia supremă în stat îi deschide un teren nou şi plin de provocări serioase lui Vladimir Zelenschi. Americanii au fost primii din marii actori internaţionali care l-au felicitat.

Ce se va întâmpla în Ucraina sub mandatul noului preşedinte Zelenschi, vor comenta experţii invitaţi în studiolul Publika Report: istoricul RUSLAN ŞEVCENCO şi economistul Veaceslav IONIŢĂ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu