PUBLIKA REPORT. Ce ascund autoritățile despre activitatea stației de epurare din Capitală

Embed:

Râul Bâc s-a transformat într-un canal de scurgere pentru deșeurile din Capitală. O demonstrează şi datele Agenției de Mediu, potrivit cărora cantitatea poluanților din apă în naval de stația de epurare din Chișinău depășește de zeci de ori norma admisibilă.

Astfel nivelul de detergenți este de aproape 50 de ori mai mare în comparație cu valorile limită, cel de azot amoniacal de 43 de ori. Sunt depistate depășiri ale normei şi la parametrii de fosfor şi cloruri. Prezenta acestor poluanți a reduc de cinci ori conținutul de oxigen în apă, ceea ce a dus la pierirea formelor de viață în râu.

Problema poluării râului Bâc a apărut în mediul public după ce Capitala a fost învăluită de un miros persistent în ultimele săptămâni. Autoritățile locale au explicat inițial că nu există probleme la Stația de epurare a apelor, dar au fost contrazise de activiști în domeniul mediului.

Fostul primar general al Capitalei, Serafim URECHEAN, şi managera Rețelei Femeilor pentru Democrație Moldova, Erica ZUCEC, explică ce ascund autoritățile despre activitatea stației de epurare din Capitală şi de ce aceasta s-a transformat într-o bombă ecologică nu doar pentru municipiul Chișinău.

Lasă un comentariu