PUBLIKA REPORT. Când şi cum se închid grădinițele pe timp de vară

Embed:

Vacanța de 42 de zile calendaristice a grădinițelor de stat în perioada de vară a fost eliminată de către Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării. Această prevedere se regăsește într-un ordin al autorității încă din iulie 2017.

Potrivit documentului, perioada vacanței se stabilește de către autoritatea publică locală, cu consultarea prealabilă a administrației instituției şi părinților, până la 1 decembrie a anului în curs și se aduce la cunoștință cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă autorităților publice locale, ca în caz de închidere a unor grădinițe pe timp de vară, să apeleze la instituții care funcționează în perioada respectivă și au posibilitatea de a prelua copii sau să oferă părinților alternative, cum ar fi centre comunitare, tabere cu sejur de zi sau grupe de serviciu.

Valeriu MÂRZA, șef interimar al DGETS Chișinău, şi Valentin GUȚAN, primarul orașului Cricova, vorbesc despre soluțiile autorităților, dar şi resursele pe care le au pentru a menține deschise grădinițele pe timp de vară

Urmăriţi Publika Report la ora 12:20.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu