PUBLIKA REPORT. Bani municipali pentru inițiativele președintelui Dodon

Embed:

Monumentul Eroilor Eliberatori a fost restaurat din inițiativa președințialului Dodon, dar din banii Primăriei. Pentru aceasta primarul general interimar a semnat o dispoziție prin care a redistribuit o parte din banii alocați pentru reparația capitală a unor clădiri spre șantierul președintelui. Este vorba de peste trei sute de mii de lei.

Subiectul a provocat scandal, după ce liderul fracțiunii liberale din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu, s-a arătat îngrijorat că orașul riscă să rămână fără buget din cauza folosirii banilor în interes de partid. Monumentul Eroilor Eliberatori a fost restaurat în luna august pentru aniversarea a 75 de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, eveniment marcat cu mare pompă de Președinție.

Consilierul municipal Ion ŞTEFĂNIŢĂ, director general al Agenției de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, şi Vasile COSTIUC, președintele Partidului Politic „Democrația Acasă”, vorbesc despre câtă politică se face din restaurarea monumentului Eroilor Eliberatori şi de ce autorităților municipale nu le place să vorbească despre utilizarea banilor pentru restaurarea monumentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu