PUBLIKA REPORT: Așteptările europenilor de la noul lor legislativ

Embed:

Peste cinci sute de milioane de europeni își aleg astăzi membrii Parlamentului European. Forul legislativ de la Bruxelles numără 751 de deputați. Printre responsabilitățile acestora intră formularea şi votarea unor acte legislative obligatorii pentru întreg spațiul european, implicarea în soluționarea problemelor cu care se confruntă anumite comunități şi stabilirea bugetului Uniunii Europene.

Fiecare țară membră a Uniunii Europene își deleagă reprezentanții ei aleși pe liste de partide. Odată ajunși în legislativul de la Bruxelles, aceștia se grupează în funcție de orientările lor politice. Pentru crearea unui grup parlamentar este nevoie de 25 de deputați care să reprezinte cel puțin o pătrime din numărul statelor membre.

Moldovenii cu cetățenie română sunt așteptați la urne în cele 36 de secții de votare deschise în mai multe localități din Republica Moldova. Vitalia PAVLICENCO, președinta Partidului Național Liberal, şi Alexandru TĂNASE, judecător constituțional în demisie, vorbesc despre provocările cu care s confruntă astăzi Uniunea Europeană şi care sunt așteptările alegătorilor de noul for european.

Lasă un comentariu