PUBLIKA REPORT. ACUM, calul troian al Rusiei în Moldova

Embed:

După ce Rusia s-a implicat în mai multe competiții electorale din Europa şi Statele Unite ale Americii, Moscova şi-a pus la treabă experții săi şi în Republica Moldova. Fapt recunoscut atât de simpatizanții coaliției Kozak, cât şi de unii deputați socialiști care l-au lăudat pe vicepremierul rus pentru forța de convingere cu care acesta a atras PAS şi PPDA în brațele socialiștilor.

Tehnologiile folosite de Moscova în Republica Moldova aduc mai degrabă aminte de războiul Troain, când grecii au introdus în cetate un cal plin cu soldați, pe atunci încă nu erau „omuleți verzi”. Troienii l-au acceptat ca pe un cadou, dar acesta le-a adus moartea după ani de rezistență împotriva aheilor.

„Îmi e frică de greci, în special de cei care vin cu daruri”, spunea preotul Laocoon care i-a avertizat pe troieni, dar aceștia nu l-au crezut. Istoricul Ruslan ȘEVCENCO şi jurnalistul Valeriu RENIȚĂ vorbesc despre „cadourile” periculoase din partea Rusiei şi moldovenii care le acceptă ca pe niște procese democratice susținute de către cel mai perfid vecin de la est.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu