PUBLIKA ONLINE. Prima dronă pentru pasageri ar putea să ajungă în magazine în anul 2018

Embed:

Prima dronă pentru pasageri ar putea să ajungă în magazine în anul 2018

Dat fiind că la începutul industriei dronelor existau mai multe companii cu proiecte ambițioase, când vine vorba de realizarea unei drone pentru transport de persoane, există deja câțiva jucători în piață. Cel mai nou competitor este intitulat fără pretenţii Passenger Drone și a venit la interval cu o creație zburătoare ce pare destul de aproape de un produs de serie.

Dacă nu va întâmpina probleme majore, prima dronă pentru pasageri realizată sub brandul Passenger Drone ar trebui să ajungă în magazine în anul 2018.

Deocamdată, legislația referitoare la acest mijloc de transport este destul de abstractă, dar nu ar trebui să dureze prea mult până când o vom vedea adaptată la existenţa reală a dispozitivelor futuriste pe piață.

Până atunci, după cum se poate vedea, Passenger Drone s-a lăudat de curând cu primul zbor încununat de succes. Creația pare să fie destul de compactă și arată foarte bine, deși nu cred că va rezista la vânturi puternice, precipitaţii sau persoane supraponderale.

Prima dronă pentru pasageri de la Passenger Drone are greutatea unei mașini compacte. Poate zbura autonom pe un traseu pre-determinat, poate fi controlată de la sol sau manual din "cabină".

Având în vedere că folosește 16 motoare electrice, nu generează nici un fel de emisii poluante în timpul zborului.

Înainte de realizarea modelului de serie, inițiatorii acestui proiect au promis că vor mai crea cinci prototipuri și vor contabiliza 1000 de ore de zbor pentru definitivarea detaliilor tehnice.

Primul duel între roboți gigantici a fost difuzat pe canalul de Twitch megabotsinc

Când eram mici, tuturor ne-au plăcut roboțeii, chiar dacă îi confecţionam singuri din cutii de carton. Mastodonții metalici desprinși din filmele copilăriei au generat o fascinație teribilă și același entuziasm a fost alimentat de curând de filme precum Pacific Rim.

Pare absolut incredibil că trăim în secolul în care luptele între roboți nu mai reprezintă doar un subiect de film, ci o competiție reală pe care o poți vedea live pe internet.

Primul duel între roboți gigantici a fost difuzat pe 18 octombrie pe canalul de Twitch megabotsinc. S-a lucrat aproximativ 2 ani la materializarea acestui proiect, iar interesul este sporit de faptul că cele două creații participante reprezintă SUA și Japonia.

Cei doi roboți participanți au fost dezvoltați pe parcursul a doi ani. MegaBots Eagle Prime a fost realizat de o echipă de ingineri din Statele Unite ale Americii pasionați de robotică. Are o înălțime de 4,87 metri și greutatea de 12 tone. Kuratas, robotul japonezilor, a fost creat de compania Suidobashi Heavy Industries. Are greutatea de 6,5 tone și o înălțime de 3,96 metri.

Prima luptă dintre roboţii giganți s-a încheiat la egalitate, scor 1 la 1, după ce în runda a treia ambele echipe au decis să abandoneze meciul, deoarece roboții lor nu mai erau funcționali. Prima rundă a fost câștigată de megabotul japonez prin KO.

În runda a doua americanii au băgat în luptă un al doilea robot, care a reușit să-l învingă pe japonezul care era deja afectat de confruntarea din prima parte.

În runda a treia, piloții celor două echipe au decis să abandoneze, deoarece mașinile nu au putut continua. Astfel că, deși scorul oficial a fost de 1-1, cei care au urmărit lupta au ajuns la concluzia că victoria le aparține japonezilor pentru că au folosit un singur robot, în timp ce americanii de la MegaBots au folosit doi.

Cert este că reprezentanţii companiei americane vor să transforme confruntarea într-un eveniment sportiv permanent şi să înfiinţeze o nouă ligă ce va promova luptele între roboţi giganţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu