PUBLIKA ONLINE: AMD vine cu un set de tehnologii de realitate virtuală

AMD a demarat o iniţiativă constând în dezvoltarea de noi parteneriate şi tehnologii, cu scopul de a oferi cea mai bună experienţă posibilă la folosirea sistemelor de realitate virtuală.

Primul produs concret este LiquidVR, un set de tehnologii inovatoare al căror rol este de a asista dezvoltarea de conţinut VR, care să poată fi redat în condiţii optime pe hardware AMD, folosind ochelari de realitate virtuală care să poată fi utilizaţi în sistem plug-and-play, obţinând compatibilitate deplină cu jocurile şi aplicaţiile VR.  

LiquidVR aduce aşa funcţii ca asynchronous timewarp, late latching şi alte câteva îmbunătăţiri privind compatibilitatea cu programele soft, oferind dezvoltatorilor şi creatorilor de conţinut mijloacele necesare pentru crearea de medii VR, în care senzaţia de prezenţă să se apropie de experienţa reală.

Tehnologia foloseşte informaţii actualizate privind poziţia capului după fiecare cadru generat, adaptând imaginea pentru a reflecta modificarea perspectivei de vizionare înainte de afişarea prin ochelarii de realitate virtuală. Momentan, echipamentul este destinat pentru conectarea fără probleme a ochelarilor VR la acceleratoarele grafice AMD Radeon. 

Mai multe detalii vedeţi pe Publika Online.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu