Publicitatea cu fete sexy şi bărbaţi cu torsul dezgolit ar putea fi interzisă

Embed:

Publicitatea cu fete îmbrăcate sumar şi cea în care apar bărbaţi cu torsul dezgolit ar putea fi interzisă. Asta dacă un proiect de lege, propus de deputatul PD Valentina Stratan, va fi votat în Parlament. Autorul iniţiativei susţine că s-a format deja o tradiţie ca orice produs ori serviciu să fie promovat cu ajutorul imaginilor sexy. De cealaltă parte, reprezentanţii companiilor spun că, fără femei, reclamele vor fi mai triste.

Deputatul afirmă că nu trebuie promovată reclama care reproduce prejudecăţi sau stereotipuri eronate despre femei şi bărbaţi sau care ilustrează o atitudine discriminatorie.

"Am discutat cu multe femei care s-au văzut lezate atunci când un agent economic îşi face publicitate la mobila de birou. Pe o masă stă neapărat întinsă o doamnă într-o poză destul de indecentă", a precizat Valentina Stratan.

Reprezentanţii companiilor cred că, dacă acest proiect va deveni lege, publicitatea va deveni mai seacă.

"Reclama ţinteşte, de regulă, un anumit sex, de exemplu, femeile sau bărbaţii, în funcţie de situaţie. A interzice să arăţi femei frumoase nu este corect", consideră Andrei Dobrovolschi, manager marketing.

Ne-am obişnuit deja să vedem astfel de panouri publicitare în tot oraşul. Oamenii spun, însă, despre ele că atenţia le este atrasă nu atât de produsul care este promovat, cât de femeia din imagine. Şi şoferii au recunoscut că femeile de pe panouri le fac din ochi.

Iată ce au spus conducătorii auto:"Îmi sustrag atenţia. Se mai întâmplă multe, mai frânezi câte o dată sau accelerezi, dar cred că panourile publicitare nu sunt binevenite pe drumuri", "Distrag atenţia de la drum. Chiar deranjează", "Nu sunt impresionată deloc de această publicitate. În primul rând, nu înţeleg la ce se face reclamă".


Autorul proiectului susţine că publicitatea sexistă promovează discriminarea în bază de sex, ceea ce este inadmisibil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu