PSRM va iniţia referendum privind anularea "legii miliardului"

Embed:

La propunerea președintelui Igor Dodon, socialiştii se pregătesc de un alt referendum. De această dată, pentru anularea legii care prevede transferul în datorie publică a creditelor de urgenţă oferite băncilor devalizate, pentru a preveni colapsul sistemului bancar. 

"Și apropo pe miliard  înainte de conferința aceasta, am discutat cu foștii colegi din PSRM și vreau să vă informez că PSRM a inițiat grupul de inițiativă pentru referendumul de anulare a legii miliardului. Așa că cu legea miliardului noi o să luptăm până n-o să o anulăm", a spus Dodon. 

La sfârşitul anului trecut, Igor Dodon a semnat inițiativa legislativă prin care propunea să fie anulată transferarea creditelor de urgenţă în datorie publică.

În replică, premierul Pavel Filip a declarat atunci că această lege a fost contestată de Partidul Socialiștilor la Curtea Constituțională, care a respins sesizarea.

Premierul a mai spus că legea este un act juridic asumat, pentru realizarea căruia au fost prevăzuți bani în buget, au fost semnate acorduri.

Anularea acesteia nu va duce la efectele juridice așteptate, iar dacă se va găsi o soluție mai bună în această problemă, va fi nevoie de abrogarea altor legi.

Citeşte şi: Președintele Igor Dodon vrea să inițieze declanșarea alegerilor parlamentare anticipate (FOTO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu