PSRM susține federalizarea Republicii Moldova

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova susține federalizarea țării noastre. Despre aceasta a anunțat într-un comunicat de presă, după ce președintele țării Igor Dodon s-a întâlnit cu omologul său rus, Vladimir Putin, și au discutat despre același subiect. 

Președintele Igor Dodon susține că unica soluție a conflictului transnistrean este federalizarea Republicii Moldova. Idee susținută și de președintele rus, Vladimir Putin, care a afirmat că este bine să se revină la Planul Kozak. 

"Spre regret, la începutul anilor 2000, noi am ratat o dată posibilitatea să soluţionăm această problemă (în anul 2003, Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a refuzat să semneze Memorandumul Kozak, care prevedea soluţionarea problemei transnistrene prin federalizarea Moldovei – „I.”). Considerăm că în situaţia geopolitică actuală se conturează o nouă oportunitate pentru ca această problemă să fie soluţionată, pentru ca în următorii ani, sper că în doi-trei vom obţine reglementarea politică a conflictului transnistrean", a declarat Dodon.

Planul Kozak, numit după inițiatorul său Dmitri Kozak, a fost o propunere în anul 2003 ce viza o soluționare definitivă a conflictului dintre Republica Moldova și regimul separatist din Transnistria, prin constituirea a unui stat moldovenesc federal asimetric. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu