PSRM spulberă visul ACUM despre guvernul minoritar: Dorim să fie creat un guvern susţinut de majoritatea parlamentară (VIDEO)

Embed:

Socialiştii sunt împotriva unui Guvern minoritar, despre aceasta a anunţat secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă.

Ceban a mai spus că formațiunea a elaborat un set de propuneri pentru negocierea viitoarei majorități și că își dorește să împartă responsabilitatea pentru guvernare. Astfel, PSRM a spulberat ideea PAS și PPDA de a forma un Guvern minoritar.

"Partidul Socialiștilor, care a obținut cele mai multe mandate de deputat în noul Parlament, și-a manifestat interesul în vederea depășirii crizei politice, formării majorității parlamentare și creării structurilor stabile ale guvernării în țară, inclusiv prin invitațiile lansate public de începere a discuțiilor, participării la consultările organizate de Președintele țării în format bilateral și multilateral, pentru crearea structurilor puterii de stat și determinării agendei noii conduceri a țării.

Noi suntem în continuare convinși că cea mai bună soluție este deblocarea activității Parlamentului și neadmiterea alegerilor parlamentare anticipate.

Partidul Socialiștilor confirmă disponibilitatea de a continua discuțiile în vederea depășirii crizei politice create. Totodată, reiterăm faptul că orice eventuală configurație și înțelegere politică nu poate fi făcută cu orice preț, ignorând voința cetățenilor care au susținut nemijlocit PSRM în alegeri", a spus Ion Ceban.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu