PSRM şi ACUM au IGNORAT politicile sociale. Tarifele pentru lumină şi gaz s-ar putea majora, iar salariile ar putea să nu fie achitate

Embed:

Alianța Kozak PSRM-ACUM are o lună de când conduce țara, timp în care a ignorat politicile sociale. Deși fostul ministru al Finanțelor Ion Chicu a anunțat că în buget sunt trei miliarde de lei pentru achitarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor, deputații de la guvernare au anunțat că nu vor avea cu ce le plăti și vor fi întârzieri.

Guvernul Sandu și Parlamentul cu majoritatea Kozak s-au ocupat mai mult de epurarea de cadre, decât de problemele sociale. În cadrul ședințelor plenare a fost dată prioritate proiectelor care vizează demisiile funcționarilor, iar cele propuse de democrați au fost respinse.

Printre acestea se numără acordarea alocațiilor de 200 de lei lunar pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani, dar și majorarea indemnizației veteranilor războiului de la Nistru și a celor care au luptat în Afganistan sau în alte state de la 100 la 500 de lei.

De asemenea, nu a fost susținută nici acordarea de două ori pe an a ajutorului financiar de 600 de lei pensionarilor şi persoanelor cu venituri mici. Iar programele implementate cu succes de Guvernul Filip: "Un doctor pentru tine", "O nouă viață" și "Drumuri bune pentru Moldova" au fost oprite. Mai mult, deputații Alianței Kozak au anunțat că în câteva luni nu vor mai fi bani pentru salarii. Democrații le-au spus că dacă ei nu găsesc, atunci pot să le arate de unde aceștia pot să ia sursele necesare.

În același timp, s-au scumpit asigurările de tip RCA și Carte Verde și urmează să fie majorate tarifele pentru energie electrică și gaz.

De asemenea, într-un moment în care ajutorul autorităților era atât de așteptat de oameni, Guvernul avea alte priorități. A doua zi dupa prăbușirea blocului de la Otaci, premierul Maia Sandu a făcut o ședință în care au fost discutate în special demisiile, iar subiectul de la Otaci a fost atins tangențial. Sinistrații nu au primit ajutor material şi nu a fost creată o celulă de criză. Chiar dacă a promis ca suma despăgubirilor va fi stabilită până în data de 5 iulie, în această zi Maia Sandu a organizat un briefing în care a lansat amenințări la adresa procurorilor.

Totodată, prim-ministrul nu a efectuat o vizită în nordul țării unde ploile cu grindină au făcut prăpăd.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu