PSRM s-a răzgândit: Vom cere să fie micşorate salariile deputaţilor. PDM: Susţinem, dar cu o CONDIŢIE

După ce presa a mediatizat pe larg subiectul majorării salariilor pentru deputaţi, PSRM a venit cu o nouă iniţiativă prin care cere micşorarea lefurilor. Despre aceasta a anunţat astăzi deputatul PSRM Vlad Batrâncea. 

"Guvernul când a auzit doleanţele Parlamentului, a venit în plen cu proiectul Bugetului şi cu mai multe majorări. Pe lângă toate instituţiile publice a fost introdus şi Parlamentul. Fracţiunea PSRM iese cu iniţiativa ca acest proiect să fie modificat şi deputaţii Parlamentului Republicii Moldova să fie incluşi. Atenţie, nu Parlamentul, doar deputaţii", a spus Batrâncea. 

CITEŞTE ŞI: Salarii mai mari pentru deputaţi. Aleşii poporului şi-au majorat lefurile cu peste PATRU MII DE LEI

Autorul proiectului, democratul Vladimir Cebotari, a scrie pe Facebook că PDM va susţine iniţiativa socialiştilor, dar cu o condiţie.

"Noi salutăm și vom susține o astfel de inițiativă.

Însă, modificările trebuie să păstreze un echilibru și o ierarhie corectă a salarizării în sistemul public, păstrând ordinea ierarhiei salariale în relație directa cu ierarhia instituțională.

Aceasta ar însemna că trebuie completată inițiativa PSRM cu propuneri ce vor modifica (reduce) corespunzător salariile tuturor funcțiilor de demnitate publică, păstrând echilibrele necesare.", a scris Cebotari. 

loading...

Lasă un comentariu