PSRM pune condiții. Acceptă verificărea surselor de finanţare ale fracțiunii doar după schimbarea conducerii Procuraturii Generale

Embed:

Suntem de acord ca Procuratura să investigheze dacă Partidul Socialiştilor au fost finanţat de Moscova, însă doar după ce va fi schimbat procurorul general. Declaraţia a fost făcută de şeful statului Igor Dodon, cel care a recunoscut într-o înregistrare video că primea din Rusia până la un milion de dolari pe lună. 

"Partidul a declarat că nu vede nicio problemă în ceea ce ţine de verificarea partidului. De aceea, toate suspiciunile şi speculaţiile, eu cred că odată ce vor fi schimbări în procuratură şi sistemul judiciar ele vor fi excluse", a spus IGOR DODON, liderul informal al PSRM.

Acum zece zile PUBLIKA.MD a difuzat înregistrări video în care Igor Dodon recunoştea în faţa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, că PSRM este finanţat de Rusia cu până la un milion de dolari lunar.

După apariţia înregistrărilor video, procurorii s-au autosesizat şi au inițiat un proces penal în acest caz. Oamenii legii au început să acumuleze probe şi să audieze persoane.

Fracţiunea PDM din Parlament a solicitat deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă care să investigheze finanţarea ilegală a PSRM. Iniţiativa democraţilor a fost respinsă de coaliţia ACUM-PSRM.

CITEȘTE ȘI: PROBĂ VIDEO 3: Igor Dodon spune câți bani primea, lunar, din Rusia, pentru PSRM: 600-700 de mii de dolari, până la un milion

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu