PSRM are un nou președinte: A fost ales prin vot unanim (FOTO)

Embed:

Zinaida Greceanîi este noul preşedinte al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Ea a fost aleasă la cel de-al 14-lea congres al formaţiunii, cu votul unanim al delegaţilor prezenţi.

Greceanîi a devenit liderul socialiştilor, după ce Igor Dodon a fost ales în funcţia de preşedinte al ţării. 

În discursul său, Zinaida Greceanîi a menţionat că va continua să promoveze ideea unui parteneriat strategic cu Rusia, integrarea în Uniunea Economică Euroasiatică, dar şi stabilirea relaţiilor avantajoase cu UE.

Greceanîi a mai spus că unul dintre scopurile partidului este de a îmbunătăţi relaţiile cu regiunea transnistreană. Zinaida Greceanîi este în prezent deputat. Ea a ocupat funcţia de prim-ministru în perioada 2008-2009. La alegerile din 2009 şi 2010 a fost aleasă deputat pe listele PCRM, iar la sfârşit de noiembrie 2011, împreună cu Igor Dodon, a părăsit Partidul Comuniştilor şi a aderat la PSRM. 

"În faţa noastră stau în continuare mari provocări. Vom continua să luptăm pentru fiecare cetăţean, pentru echitate socială, pentru dezvoltarea economiei, pentru asigurarea neutralităţii ţării noastre", a declarat Zinaida Greceanîi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu