PSRM acuză instituțiile europene că spionează opoziția și le interceptează apelurile telefonice

Embed:
Deputații socialiști acuză guvernarea, dar și instituțiile europene din Moldova, și ambasada SUA, că spionează opoziția și le interceptează apelurile telefonice. Mai mult, socialiștii se arată indignați că reprezentanții altor țări și-au făcut loc prin instituțiile de stat, unde au birouri, inclusiv cu uși de fier. Informația a fost prezentată în plenul Parlamentului.

"În ce bază reprezentanții ambasadei SUA, ai delegației Uniunii Europene și a României au birouri în sediile instituțiilor de drept din Moldova. Ei deja de multișor ne ascultă și ne interceptează telefoanele inclusiv a multor din această sală. Poate nu vă interesează subiectul, dar să știți că sunteți mulți ascultați", a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

"Acuzațiile sunt destul de grave cele pe care le-ați adus dumneavoastră. Subiectul e destul de delicat. Puteți obține informații prin a vizita, așa cum ați menționat", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Formațiunea socialistă a solicitat audierea prim-ministrului Pavel Filip și a instituțiilor de forță pe marginea acestui subiect.

"Cetățeni ai unor state străine și-au făcut birouri, și-au instalat diferită tehnică fără ca măcar să treacă un control al instituțiilor de securitate a statului", a spus Grigore Novac, deputat PSRM.

"Nu cred că sunt uși bronate și oameni care nu au acces... Poate ați făcut acasă poza asta", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Propunerea socialiștilor nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară. Nici o instituţie vizată nu a comentat situaţia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu