PSRM a respins IMEDIAT noile solicitări ale PAS-PPDA și insistă pe PROPRIILE CONDIŢII

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a respins noile solicitări ale PAS-PPDA și insistă pe propriile condiții. Potrivit deputatului socialist Vlad Batrîncea, reprezentanții partidelor din Blocul ACUM continuă să dea dovadă de egoism politic, dar și de iresponsabilitate, încercând să evite creaea unei coaliții funcționale de guvernare cu PSRM, ceea ce ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate.

"Decizia Consiliului Republican al PSRM specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, suntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare. În acest context reiterăm faptul că atât executivul politic al PSRM, cât şi fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată", a menţionat deputatul.

Totodată, Vlad Batrîncea a menţionat că atât timp cât reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condiţiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție nu se poate vorbi despre crearea grupelor de lucru şi continuarea discuţiilor care au mai avut loc în trecut.

"Mai sunt aproximativ 2 luni de zile până la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului, astfel, le recomandăm și cerem deputaţilor din partea blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate față de ţară și cetățenii Republicii Moldova și să începem procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și progam guvernamental agreat și aprobat de ambele părți", a punctat deputatul PSRM.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii binomului PAS - PPDA au declarat că nu acceptă propunerile socialiştilor pentru crearea unei majorităţi parlamentare

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu