PSRM a început deja să înregistreze cereri privind organizarea referendumurilor locale

Embed:

Socialiştii continuă ceea ce au susţinut alături de comunişti şi anume organizarea de referendumuri. Partidul lui Igor Dodon, merge, însă, cu un pas mai departe şi doreşte nu mai puţin de şase scrutinuri locale, după modelul deja declarat ilegal la Comrat. Detaliile proiectului au fost facute publice astăzi.

Partidul Socialiştilor anunţă, printr-un comunicat de presă, că a început deja să înregistreze cereri privind organizarea referendumurilor locale consultative. Astfel de demersuri ar fi fost puse pe masa consiliilor municipale Chişinău şi Bălţi, dar şi în Râşcani, Orhei, Basarabeasca şi Ungheni, iar procedura de înregistrare a cererilor va continua în toate raioanele. Conform proiectului socialiştilor, alegătorii vor fi întrebaţi dacă vor ca Moldova să adere la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Premierul Iurie Leancă s-a declarat surprins de schimbările de competenţă ale lui Igor Dodon.

"Până acum domnul Dodon avea soluţii pentru probleme economice, acum văd că are soluţii şi pentru probleme de geopolitică. Este ceea ce au încercat unii politiceni de la Comrat cu susţinerea foarte activă a comuniştilor şi iată a noilor geo-strategi în persoana Partidului Socialist. A fost efortul de a destabiliza situaţia din Republica Moldova", a declarat premierul Iurie Leancă.

Plebiscitele ilegale din Găgăuzia au fost nu doar susţinute, ci şi promovate de deputaţii comunişti din Parlamentul de la Chişinău. La scurt timp, şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a devenit un susţinător activ al referendumurilor, alături de comuniştii din rândul cărora a plecat acum peste doi ani.

Reamintim faptul că plebiscitele din Autonomia Găgăuză au fost declarate ilegale de Judecătoria de la Comrat, iar Procuratura Generală a deschis dosar penal pentru samavolnicie. Mai mult, liberalii au înregistrat la Parlament un proiect de lege prin care propun excluderea başcanului din componenţa Guvernului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu