PSRM a desemnat trei cadidaţi pentru alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie

Embed:

Partidul Socialiştilor renunţă să înainteze candidat pentru circumscripţia cu numărul 50 din Europa de Vest, pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie. Socialiştii recunosc că nu au şanse să obţină mandatul de deputat acolo.

În schimb, au pregătit candidaţi pentru celelalte trei circumscripţii uninominale din ţară. Anunţul a fost făcut în urma şedinţei Consiliului Republican al PSRM de către preşedintele formaţiunii, Zinaida Greceanîi.

La şedinţă a participat şi şeful statului Igor Dodon, lider informal al socialiştilor.

Mai exact, PSRM propune aceleaşi persoane care au candidat şi în scrutinul din 24 februarie însă nu au reuşit să obţină numărul necesar de voturi. Astfel, în circumscripţia din Nisporeni va candida socialistul Pavel Artamonov, care a fost învins la alegerile precedente de fostul democrat Vlad Plahotniuc.

În circumscripția 33, din municipiul Chişinău, va fi înaintată Svetlana Popa, consilier municipal, iar în regiunea transnistreană, Vitalie Iftodi. Cât despre candidaţii pentru alegerile locale, Zinaida Greceanîi a precizat că va da nume după Congresul partidului care se va desfăşura pe 30 august.

Tot atunci vom afla dacă socialistul Ion Ceban va candida pentru primăria Chişinău. Totuşi, anterior, preşedintele ţării Igor Dodon a confirmat că Ceban este candidatul socialiştilor la şefia Capitalei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu