Psihologii au explicat de ce vineri se întâmplă cele mai multe accidente

Embed:

Cele mai multe accidente rutiere produse pe parcursul anului trecut au avut loc în zilele de vineri. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, este vorba de aproape 20 la sută din cifra totală a nenorocirilor înregistrate în 2019. Mai exact, din cele peste două mii de accidente rutiere, aproape 400 au avut loc înainte de weekend. În urma acestora, 45 de oameni au murit.

Datele INP mai arată că cele mai grave accidente s-au produs în intervalul orelelor 18:00 şi 22:00. Șoferii vinovaţi au vârsta cuprinsă între 31 și 64 de ani, iar principalele cauze sunt viteza, starea de ebrietate și neacordarea priorității pietonilor.

”Ziua de vineri înseamnă începutul weekend-ului, când lumea începe să se distreze, când lumea părăsește orașul și merge fie în alte localități, fie tranzitează localitățile sau se deplasează dintr-o localitate în alte. Respectiv, riscul este mai mare, nivelul de alcool este mai mare”, a spus ofițerul de presă INP, Diana Fetco. 

Conducătorii auto încearcă să se justifice, spunând că stresul și oboseala își lasă amprenta la final de săptămână.

”Oamenii termină săptămâna de lucru și se relaxează mai mult. În timpul săptămânii nu poți, că a doua zi la lucru, dar sâmbătă sunt acasă și din această cauză cred că”.

”Au lucrat o săptămână, sunt obosiți și se grăbesc să se odihnească în zilele libere. Trebuie să respectăm regulile de circulație, altceva nimic”.

”Dacă șoferul se socoate obosit, mai bine să nu iasă vinerea cu automobilul. Să circule cu transportul public”.

Psihologii recomandă şoferilor să evite conflictele în trafic şi să ducă un mod sănătos de viaţă.

”Odihna bine organizată. Sportul îl ajută pe om să se degajeze de toate problemele. Totodată, sportul ajută șoferii să fie tot timpul în tonus”, a menţionat ofițerul de presă INP, Stanislav Cebotari. 

În 2019 au avut loc aproape 2600 de accidente, soldate cu 274 de morți.

În context, oamenii legii atenţionează şoferii să fie mai prudenţi în trafic şi să nu urce la volan în stare de ebrietate.

loading...

Lasă un comentariu