Pseudo-observatori la două secţii de votare din suburbiile Capitalei

Ziua scrutinului pentru locale a început cu mici incidente în municipiul Chişinău. La două din secţiile de votare din localităţile din suburbiile Capitalei, Ghidighici şi Condriţa, s-au prezentat câteva persoane care s-au declarat drept observatori. Acestea însă nu s-au putut identifica şi au fost rugate să plece.

Este vorba despre 5 observatori din partea unui partid politic, care până la urmă nu au putut demonstra că au fost legitimaţi drept observatori.

De asemenea, Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău a fost deconectat de la internet, dar membrii acestuia spun că incidentul nu le afectează activitatea.

Menţionăm că în total, în Chişinău sunt aşteptaţi să se prezinte la urnele de vot 502 422 de alegători, iar în suburbiile Capitalei - 108 496 de alegători. Toate secţiile de votare au fost deschise la ora 7.00.

Alegerile locale generale vor fi monitorizate de aproape o mie de observatori. Dintre aceştia, 909 au fost delegaţi de organizaţii şi instituţii naţionale, iar cei mai mulţi dintre ei sunt de la Asociaţia obştească Promo-Lex. Comisia Electorală Centrală a acreditat şi 58 de observatori internaţionali.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu