Proxenet sub mască de taximetrist: Riscă până la 12 ani de închisoare pentru trafic de copii

Riscă să stea între 5 şi 12 ani după gratii, după ce a impus mai multe tinere să se prostitueze. În rezultatul unor acţiuni speciale de investigare întreprinse de colaboratorii Biroului poliţie Criminală CPT a fost relevată şi documentată activitatea criminală a unei persoane din raionul Şoldăneşti care racola fete în scopul exploatării lor sexuale.

Oamenii legii au identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, alias "Ded". Acesta activa în municipiul Chişinău în calitate de taximetrist. Metoda de racolare era simplă: acesta selecta tinere printre care şi minore din familii social vulnerabile adăpostindu-le într-un apartament luat în chirie special pentru "afacere". Apoi prin constrângere fizică şi psihică fetele erau impuse să presteze servicii sexuale clienţilor taximetristului. Pentru această activitate, suspectul obţinea venituri financiare considerabile.

În prezent, suspectul este cercetat în cadrul a şase cauze penale iniţiate în baza art. 206 şi art. 220 Cod Penal al RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Trafic de copii” şi "Proxenetism" acesta riscă să stea de la 5 la 12 de ani după gratii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu