"Provocatorii evenimentelor din aprilie 2009 au fost liderii de partide", spune Zubco

Ministrul de Interne, Alexei Roibu, afirmă că dintre cei 290 de provocatorii infiltraţi în rândul tinerilor care au protestat din aprilie 2009, 66 sunt deja persoane indentificate.

Informaţia a fost făcută publică în cadrul şedinţei Legislativului de astăzi, 14 aprilie, dedicată evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Roibu precizează că dosarele acestora au fost trimise deja la Procuratura Generală.

În acest context, procurorul Valeriu Zubco, spune că Procuratura nu dispune de tehnologiile necesare care să indentifice persoanele după fotografii. "Din acest motiv, am solicitat ajutorul altor ţări ca SUA şi România, ca să verificăm dacă printre provocatori au fost implicaţi şi cetăţeni ai Ucrainei, Transnistriei", a mai precizat acesta.

Totuşi, Zubco concretizează că printre acei provocatori, au fost indentificaţi doar liderii de partide. Declaraţia stârnind reacţia deputatului PL, Corina Fusu, în care susţine că "liderii de partid nu pot fi calificaţi drept provocatori".

Menţionăm că Parlamentul audiază astăzi rapoartele legate de evenimentele din aprilie 2009 a trei instituţii de stat: MAI, SIS şi PG. Legislativul a solicitat rapoartele ca să vadă la ce etapă se află cercetările.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu