Provocările Tiraspolului nu contenesc. Lângă Doroţcaia au fost amplasate două puncte mobile ale miliţiei transnistrene

Embed:

Provocările Tiraspolului în zona satului Doroţcaia nu contenesc. La ieşirea din localitate, pe traseul Tiraspol - Râbniţa, au apărut două puncte mobile ale miliţiei transnistrene. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de şeful Inspectoratului de Poliţie din Dubăsari.

''Au fost instalate două posturi mobile ale miliţiei care se supun Tiraspolului. Ele activează în regim non-stop pe maşini echipate special. Dar şi instalarea posturilor mobile în Zona de Securitate trebuie să fie coordonată cu Comisia Unificată de Control, lucru care nu a fost făcut'', a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, Vitalie Grabovschi.

Săptămâna trecută, administraţia din regiune a dispus să fie blocată ieșirea din Doroţcaia, prin construirea unui așa-numit baraj de nisip. Lucrările au fost oprite după intervenţia poliţiei de la Dubăsari. În vara acestui an, în apropiere de satele Doroțcaia şi Pohrebea, a fost săpat un șanț cu o lungime de opt kilometri.

Autorităţile de la Chişinău consideră că este vorba despre o încercare a Tiraspolului de a bloca accesul locuitorilor din aceste sate la propriile terenuri, situate după traseul Tiraspol-Camenca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu