Provocările de la protestul de duminică interceptate de polițiști. Cine se află în spatele manifestațiilor

Embed:

După protestul de duminică din centrul Capitalei, când au fost instalate boxe cu scutece pentru Andrei Năstase, dar  și împărțite pliante cu un mesaj adresat susținătorilor liderului platformei Demnitate și Adevăr, pe care scria: "Nu poporu-i vinovat, că Năstase e pișat!", astăzi șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a făcut declarații. Șeful IGP a spus cine de fapt s-ar afla în spatele protestului și acțiunilor denigratoare la adresa liderului PPDA, Andrei Năstase. 

"Astfel țin să va comunic că poliția s-a implicat activ în deconspirarea unor eventuale provocări și o bună desfășurare a protestului încă de la începutul săptămânii trecute, atunci când liderii partidelor politice au anunțat desfășurarea protestelor din data de 30 iulie. Grație măsurilor de prevenire în posesia noastră au intrat mai multe materiale pe care le investigăm în prezent, printre care și unele interceptări audio. 

Este vorba despre unele discuții telefonice dintre Urechean Serghei, Dandara Serghei, membrii și chiar liderii ai partidului condus de Renato Usatîi, "Partidul Nostru".

Astfel în noaptea de 29 iulie, aceștia au vorbit despre organizarea unor acțiuni cu tentă de provocare, care urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului. Deocamdată decurg investigații în bază probelor acumulate că să putem stabili exact despre ce este vorba și ce puneau la cale membrii Partidului Nostru. Cert este că a doua zi după discuțiile persoanelor menționate, în noaptea spre 30 iulie pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, de către persoane necunoscute, au fost instalate banere și pliante în adresa liderului PPDA, Andrei Năstase, și boxe pline de scutece de unică folosință.

Astfel în spațiul public a apărut un video în care apar două persoane imbrăcate în veste reflectorizante care instalau aceste banere fiind ghidate de un al treilea participant.

Poliția întreprinde acum toate acțiunile necesare pentru identificarea acestor persoane.
Este regretabil că la 31 iulie, liderul PPDA, Andrei Năstase, fără să se documentreze și să analizeze situația reală în care s-a pomenit, grație jocurilor politice în care s-a lansat, a decis să acuze poliția de cârdășie cu cei care au instalat aceste bannere.

Totuși e salutabil faptul că Năstase a decis să depună o plângere la Inspectoral de Poliție Buiucani, pe care noi o vom examina că de fiecare dată în cel mai serios mod și sperăm că îi vom oferi răspunsurile necesare în termeni utili", a declarat șeful IGP, Alexandru Pînzari. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu