"Provocările de la liceul Lucian Blaga din Tiraspol - o strategie pusă la cale de Rusia, pentru a împiedica Moldova să adere la UE"

Embed:

Provocările de la liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol se înscriu într-o strategie pusă la cale de Rusia pentru a împiedica Moldova să adere la Uniunea Europeană. Această opinie a fost exprimată, aseară, la emisiunea Fabrika. Invitaţii lui Alexei Lungu mai cred că ar putea exista presiuni şi asupra instituţiilor şi populaţiei din alte localităţi din zona de securitate.

"Kremlinul a înţeles că politica de exercitare a presiunilor poate avea succes. S-ar putea întâmpla ca să avem diferite provocări şi înainte de Soci şi după Soci, până la semnarea acestui Acord", a declarat directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

"Cunosc situaţia din Corjova. La fel au primit un fel de solicitare de a se înregistra. Autorităţile de la Chişinău întotdeauna sunt în rolul de pompier: deci atunci când se aprinde focul încearcă să caute soluţii, să plângă de milă", a menţionat directorul PROMOLEX, Ion Manole.

Alţi invitaţi cred că reacţiile rezervate ale autorităţilor de la Chişinău încurajează provocările din partea Tiraspolului. "Să spună: vameşul cutare, miliţianul cutare, KGB-istul cutare din stânga Nistrului, Smirnov, Şevciuk sunt privaţi la libertate 15 ani, 20 de ani pentru uzurparea puterii în stat şi sunt daţi în căutare de Interpol, noi dacă am fi avut aşa ceva, noi n-am fi avut provocările date din partea celor din stânga Nistrului", a subliniat avocatul Teodor Cîrnaţ.

Câţiva miliţieni au intrat cu forţa în liceul cu predare în limba română "Lucian Blaga" din Tiraspol. Aceştia i-au interogat şi ameninţat cu închisoarea pe mai mulţi angajaţi ai instituţiei de învăţământ.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu