Provocări și incidente la Marşul Centenar. Unioniştii au paralizat traficul pe strada Calea Ieșilor. Forţele de ordine au intervenit în forţă

Câteva sute de unionişti au ajuns, astăzi la amiază, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău pentru a participa la "Marea Adunare Centenară".

Evenimentul însă nu a fost lipsit de provocări și incidente. După ce au ţinut discursuri unioniste, au intonat muzică patriotică şi au scandat mai multe lozinci prin care au cerut unirea Moldovei cu România, aceştia au pornit în marş spre ieşirea din Capitală, unde, potrivit organizatorilor, mai multe autocare au fost blocate. Unioniştii au paralizat traficul pe strada Calea Ieșilor.

Poliția i-a somat să elibereze traseul, dar participanții la marș au ignorat cerințele forțelor de ordine.

În timpul intervenției forțelor de ordine, a avut de suferit echipa Canal 2, care a căzut în șanțul de pe marginea drumului.

După depășirea incidentului, polițiştii au escortat autocarele la inspectoratul din Străseni. Într-un comunicat de presă, poliția mai spune că organizatorii nu au respectat înțelegerile prealabile, potrivit cărora, acțiunile urmau să se desfășoare doar în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale.

După intervenția forțelor de ordine, unioniștii au revenit în centrul Capitalei, unde au continuat acțiunea. Potrivit lor, nu vor pleca din stradă până nu le vor aduce autocarele în piață.

Unii dintre manifestanţi, îmbrăcaţi în straie naţionale, au adus cu ei icoane şi busuioc:

"E dorinţa noastră, idealul nostru să ne unim cu România. Noi suntem toţi pentru unu şi unu pentru toţi. Suntem o familie. Le povestesc copiilor de unde ne tragem, care este ţara noastră adevărată". 

"Suntem aici pentru unirea Republicii Moldova cu România".

"Suntem atâţia ani despărţiţi. Acolo copii au învăţat. Acolo ne ajută cu toate".

Acțiunea unioniștilor continuă și acum în Piața Marii Adunări Naționale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu