PROVOCARE pentru săteni. Munca la ţară s-a intensificat în ultimele zile din cauza vremii

Embed:

Îngheţurile anunţate pentru următoarele zile sunt o provocare pentru săteni. Oamenii se grăbesc să strângă producţia agricolă, care a mai rămas pe câmpuri şi în grădini, de frică să nu fie distrusă de îngheţ. Totodată, pentru a proteja de frig legumele, care încă nu s-au copt, ei folosesc diferite metode.  

Maria Panfil din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, se grăbește să culeagă legumele înainte ca acestea să fie distruse de îngheţuri.

"Strângem roșiile care au mai rămas, avem chipăruși, avem prajul, sunt gogoșarii care trebuiesc strânși, ardei iuți, dulci, credeam că o să mai fie timp și or mai crește, dar uitați-vă că a venit așa pe neprins de veste", a zis femeia.

Femeia a găsit o soluţie şi pentru a proteja legumele, care încă nu s-au copt.

Pe lângă legume, Maria Panfil are și o mulțime de flori, pe care le păzește ca pe ochii din cap.

"Trebuie să dăm la dos și florile, au înflorit din primăvară și stau doldoră de flori până în prezent. Dar atâta le-a fost să fie, gata, trecem la încăpere", a adăugat Maria Panfil.

Şi familia Cătănoi și-a adunat toate rudele, ca să reușeacă să strângă recolta de pe câmp.

"Ne bucurăm de roadă, dar acum ce o să fie Domnul știe. Am muncit atât de mult și acum să rămânem cu dânsa înghețată. Doamne ferește să nu vie înghețurile, Doamne ferește", a exclamat locuitoare satului Ruseştii Noi, Alexandra Cătănoi

Oamenii își protejează de frig şi orătăniile din curte.

Pentru următoarele trei zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat Cod Galben de îngheţ.

ATENȚIE! COD GALBEN DE ÎNGHEȚ pe întreg teritoriul țării. Temperaturi de -5 grade

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu