PROVOCARE pentru echipa naţională de minifotbal a Republicii Moldova! Tricolorii vor participa la Campionatul Mondial

Embed:

Competiţie de mare anvergură pentru echipa naţională de minifotbal a Republicii Moldova! "Tricolorii" vor participa la Campionatul Mondial, care se va desfăşura în oraşul australian Perth, în perioada 1-11 octombrie. Elevii lui Vladimir Japalău a fost repartizaţi în grupa E alături de Mexic, Somalia şi Elveţia.

"Cu toţii vrem să promovăm din grupă. Asta e primul obiectiv la noi. Principal şi important este să ne concentrăm asupra acestui scop. Să rămânem o echipă, un lot întreg", a menţionat Vladimir Japalău, selecţioner echipa naţională de minifotbal RM.

Căpitanul şi liderul reprezentativei ţării noastre este fostul jucător al primei reprezentativei de fotbal, Oleg Şişchin.

"Consider că este o competiţie valoroasă. La Campionatul Mondial nu participă echipe slabe. Va fi interesant şi dificil", a spus Oleg Şişchin, căpitan naţionala de minifotbal al Republicii Moldova.

Oraşul Perth se află la peste 12 mii de kilometri distanţă de Chişinău. "Tricolorii" vor zbura aproximativ 23 de ore, iar această călătorie este cea mai lungă din viaţa lor.

"Dacă nu vom putea dormi, să găsim o vorbă caldă, să discutăm, să vorbim cu colegii, să glumim. Să vedem care este situaţia. Fiecare face ce doreşte: cineva citeşte, cineva se uită la filme", a subliniat Ghenadie Orbu, jucător naţionala de minifotbal RM.

În zile libere când nu vor avea meciuri, jucătorii speră să meargă să viziteze Australia.

"Toată lumea ne sugerează să facem poze cu canguri, şerpi, crocodili. Vom vedea pe loc. Cu siguranţă mergem într-un oraş mare, oraş frumos. Experienţa, sper eu, să fie una frumoasă", a precizat Stanislav Luca, jucător naţionala de minifotbal.

La turneul final din Țara Cangurilor vor participa 32 de selecționate.

Lasă un comentariu