Prototipul unei invenţii, care ar efectua înconjurul lumii în doar şase ore, ar putea revoluţiona transportul DETALII

Embed:

500 de kilometri în nici jumătate de oră sau înconjurul lumii în doar şase ore. O astfel de călătorie cu un super tren pare desprinsă dintr-o operă ştiinţifico-fantastică, dar nu şi dacă ideea aparţine unui miliardar. Elon Musk a dezvăluit un prototip care ar putea revoluţiona transportul.

Dacă vreodată va fi construit, mijlocul de transport denumit "Hyperloop" se va deplasa cu o viteză mai mare decât cea a sunetului, adică cu 1.300 de kilometri la oră. Dezvăluirile făcute de miliardarul Elon Musk arată că motorul trenului va fi alimentat de panouri solare, iar pasagerii vor ocupa locuri în capsule. Acestea se vor deplasa printr-un tub, unde vor fi accelerate de magneţi şi turbine uriaşe, care vor sufla abur în interior.

Magnatul vrea sa construiască primul tub pentru Hyperloop între Los Angeles şi San Francisco. Călătorii vor ajunge la destinaţie în doar 30 de minute.

În prezent, această distanţă este parcursă cu trenul în 12 ore, cu maşina - opt ore, iar cu avionul - o oră şi jumătate. Elon Musk, fondatorul navei private SpaceX, susţine că prototipul ar putea fi gata în 3-4 ani şi va costa 7,5 miliarde de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu