Prototipul noului elicopter de atac al Chinei arată ca o navă spațială și are caracteristici unice (VIDEO)

China a prezentat în ultima perioadă multe arme noi, însă prototipul de elicopter prezentat recent arată ca o navă spațială.

Elicopterul este denumite "Marele rechin alb" de către presa chineză. Deși seamănă cu o navă provenită din filmele science-fiction ale anilor 1960, China spune că este construit pentru conflictele digitalizate care se vor purta în viitor, informează CNN, citează digi24.ro.

Aparatul de zbor a fost prezentat recent la o expoziție aeronautică din Tianjin, sub formă statică. Va avea la bord armament modern și primele zboruri ar putea avea loc chiar anul viitor.

Elicopterul va purta un înveliș care îl face să fie greu de detectat de către radare și va putea atinge 650 km/oră. Altitudinea maximă va fi de 6000 de metri. Forma sa rotundă contribuie la îngreunarea detecției, elicopterul neafișând niciun unghi ascuțit.
Baza eclipterului este alcătuită dintr-un cerc metalic, iar cabina este situată în mijloc. O elice de mari dimensiuni se află în interiorul cercului, alimentată de două motoare. Planurile sugerează va "Marele rechin alb" va fi capabil să tragă cu rachete în țintele inamice.

"Marele rechin alb" are 7,6 metri lungime, o înălțime de 3 metri și poate găzdui un echipat de două persoane.

Un prototip al noului elicopter va efectuat zborul inaugural la o expoziție aviatică din 2020.

"Indiferent dacă acest prototip ajunge să fie utilizat sau nu, asemenea cercetări sunt benefice pentru dezvoltarea tehnologiei chineze", a spus un expert militar sub anonimat pentru publicația chineză de stat Global Times.

China a crescut puternic bugetul destinat apărării în ultimii ani, ajungând să cheltuie anual 177 de miliarde de dolari. Spre comparație, Marea Britanie cheltuie anual 48 de miliarde de dolari, iar SUA 696 miliarde de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu